Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Uçar, Burçak" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    BIOACTIVE AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF WILD FRUIT POWDER ADDED SPONGE CAKE
    (2018) Uçar, Burçak; Hayta, Mehmet
    This study had investigated the effects of the addition of wild fruit (elaeagnus, hawthorn, medlar, myrtle) on the physicochemical and functional properties of sponge cakes. For this purpose, fruits powders at the level of 5 and 10% were used in cakes which were determined by sensory acceptance test. Myrtle had the highest TPC and DPPH activity while elaeagnus had the lowest values. Analyses of the cake samples were carried out at 1st h, 7th and 14th d. Texture profile analysis (TPA) revealed that the addition of fruit powder resulted in decrease in the hardness and chewiness values of cake samples compared to the control group. Among the samples, the control group had the highest L* and b* values and the samples containing medlar powder had a higher redness value. As the storage time increased, L* and a* values were also increased, whereas b* values decreased. The examination of TPC and DPPH activity of the cake samples at 1st, 1st h and 14th d showed that the addition of fruit powders caused an increase in both parameters. The results of the present study suggested that the use of specific proportions of wild fruit powders in cakes positively affects the physicochemical and bioactive properties of sponge cakes.
  • [ X ]
    Öğe
    Domates Salçasının Endüstriyel Üretiminde İşlem Basamaklarının Aroma, Aroma-Aktif ve Biyoaktif Bileşenler Üzerine Etkileri
    (2016) Kelebek, Haşim; Kola, Osman; Selli, Serkan; Kesen, Songül; Uçar, Burçak; Çetiner, Başak
    -
  • [ X ]
    Öğe
    Farklı Susam (Sesamum indicum L.) Genotiplerine Ait Toplam Fenolik Madde Miktarları ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
    (2020) Kurt, Cemal; Uçar, Burçak; Akkaya, Murat Reis
    Beslenme ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin daha iyi anlaşılmasından dolayı susam tohumlarınave ürünlerine tüketici taleplerinde son yıllarda sürekli bir artış olmuştur. Çalışmanın amacı, farklıtohum renklerine sahip 17 susam genotiplerinin toplam fenolik madde ile DPPH ve ABTS yöntemleriile antioksidan içeriğinin belirlenmesidir. Toplam fenolik madde miktarı 1,99 ile 6,81 mg GA/garasında değişim göstermiş olup, en yüksek fenolik madde miktarı değeri Libya genotipinden eldeedil en düşük değer Gaziantep-Oğuzeli genotipinden elde edilmiştir. DPPH yöntemine göre eldeedilen antioksidan aktivitesi değerleri 8,23 ile 17,50 mg Trolox/g arasında değişirken, ABTSyöntemine göre elde edilen antioksidan aktivitesi değerleri 3,62 ile 4,18 (mmol Trolox)/g arasındadeğişmiştir. Yapılan korelasyon analizine göre toplam fenolik madde, DPPH ve ABTS yöntemlerinegöre antioksidan kapasiteleri arasında istatistiki olarak önemli ve olumlu bir ilişki olduğu tespitedilmiştir. Ancak, tohum rengi ile bu özellikler arasında bir ilişki tespit edilememiştir.

| Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Balcalı Mahallesi, Güney Kampüs, 10. Sokak, No: 1U, Sarıçam, Adana, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim