Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Sahin, Candan Ceylan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    The physical, microstructural, chemical and sensorial properties of spray dried full-fat white cheese powders stored in different multilayer packages
    (Elsevier Sci Ltd, 2018) Sahin, Candan Ceylan; Erbay, Zafer; Koca, Nurcan
    The spray-dried white cheese powder from full-fat ripened cheese was packaged in three different multilayer plastic materials such as polyethylene terephthalate/aluminum foil/low density polyethylene (PET/Al-foil/LOPE), polyethylene terephthalate/aluminum metalized polyethylene terephthalate/low density polyethylene (PET/Met-PET/LDPE) and oriented polypropylene (OPP). The density, reconstitution, microstructure, color, oxidation, non-enzymatic browning and sensory properties of powders were investigated for 12 months. There were found significant differences for almost all parameters of powders packaged in different materials. The changes in properties were negligible for samples packaged in PET/Al-foil/LDPE and acceptable in PET/Met-PET/LOPE during storage. The most evident changes in all properties were observed in powders packaged in OPP becoming easily wetted and having the highest moisture content, water activity value, oxidation and browning values with a slight oxidized flavor and slight cream color after 6 months of storage. Some powder particles seemed to merge physically, particularly in samples packaged in OPP in the 12th month of storage according to scanning electron micrographs. (C) 2017 Elsevier Ltd. All rights reserved.

| Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Balcalı Mahallesi, Güney Kampüs, 10. Sokak, No: 1U, Sarıçam, Adana, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim