dc.contributor.author |
Toparlak, Esin |
|
dc.contributor.author |
Kola, Osman |
|
dc.date.accessioned |
2022-12-02T07:11:01Z |
|
dc.date.available |
2022-12-02T07:11:01Z |
|
dc.date.issued |
2022-07 |
|
dc.identifier.citation |
Toparlak, E. & Kola, O. (2022). Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları . Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , 0 (28) , 1-17 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/bursagida/issue/71456/1149670 |
tr_TR |
dc.identifier.issn |
1303-3107 |
|
dc.identifier.issn |
2822-2873 |
|
dc.identifier.uri |
http://openacccess.atu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/3991 |
|
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/tr/pub/bursagida/issue/71456/1149670 |
|
dc.description |
TR Dizin indeksli yayınlar koleksiyonu. / TR Dizin indexed publications collection. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Amaç: Bu makalede zeytinin çok değerli bir ürün olan zeytinyağına işlenmesi sırasında açığa çıkan üretim prosesi atık/yan ürünleri zeytin yaprağı, pirina ve karasuyun gıda endüstrisi başta olmak üzere farklı kullanım alanlarında değerlendirmesine yönelik yapılmış araştırmalar derlenmiştir. Sonuç: Zeytinyağı üretimi atık/yan ürünleri, sahip oldukları içerik göz önüne alınıp kaynak olarak düşünüldüklerinde ve doğru kullanıldıklarında hem çevre kirliliğini önleme hem de ülkelerin ekonomisine katkı sağlama potansiyelindedir. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Objective: In this article, researches conducted on the use of the waste/by-products such as olive leaf, olive pomace and olive mill wastewater, which are produced during the processing of olive fruit into a very valuable product “olive oil”, in different areas, especially in the food industry were reviewed. Conclusion: Olive oil production waste/by-products have the potential to both prevent environmental pollution and contribute to the country’s economy when their content is considered as a resource and when they are used correctly. |
|
dc.language.iso |
tr |
tr_TR |
dc.publisher |
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi = Central Research Institute of Food and Feed Control’s Food and Feed Science & Technology Journal / Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü |
tr_TR |
dc.relation.ispartofseries |
2022;Issue: 28 |
|
dc.subject |
atık |
tr_TR |
dc.subject |
atık değerlendirme |
tr_TR |
dc.subject |
zeytin karasuyu |
tr_TR |
dc.subject |
pirina |
tr_TR |
dc.subject |
zeytin yaprağı |
tr_TR |
dc.subject |
waste |
tr_TR |
dc.subject |
evaluation |
tr_TR |
dc.subject |
olive mill wastewater |
tr_TR |
dc.subject |
olive pomace |
tr_TR |
dc.subject |
olive leaf |
tr_TR |
dc.title |
Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Evaluation studies of olive leaves, olive pomace and olive mill wastewater in food and feed sectors |
tr_TR |
dc.type |
Article |
tr_TR |