DSpace Repository

Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları

Show simple item record

dc.contributor.author Toparlak, Esin
dc.contributor.author Kola, Osman
dc.date.accessioned 2022-12-02T07:11:01Z
dc.date.available 2022-12-02T07:11:01Z
dc.date.issued 2022-07
dc.identifier.citation Toparlak, E. & Kola, O. (2022). Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları . Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , 0 (28) , 1-17 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/bursagida/issue/71456/1149670 tr_TR
dc.identifier.issn 1303-3107
dc.identifier.issn 2822-2873
dc.identifier.uri http://openacccess.atu.edu.tr:8080/xmlui/handle/123456789/3991
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/tr/pub/bursagida/issue/71456/1149670
dc.description TR Dizin indeksli yayınlar koleksiyonu. / TR Dizin indexed publications collection. tr_TR
dc.description.abstract Amaç: Bu makalede zeytinin çok değerli bir ürün olan zeytinyağına işlenmesi sırasında açığa çıkan üretim prosesi atık/yan ürünleri zeytin yaprağı, pirina ve karasuyun gıda endüstrisi başta olmak üzere farklı kullanım alanlarında değerlendirmesine yönelik yapılmış araştırmalar derlenmiştir. Sonuç: Zeytinyağı üretimi atık/yan ürünleri, sahip oldukları içerik göz önüne alınıp kaynak olarak düşünüldüklerinde ve doğru kullanıldıklarında hem çevre kirliliğini önleme hem de ülkelerin ekonomisine katkı sağlama potansiyelindedir. tr_TR
dc.description.abstract Objective: In this article, researches conducted on the use of the waste/by-products such as olive leaf, olive pomace and olive mill wastewater, which are produced during the processing of olive fruit into a very valuable product “olive oil”, in different areas, especially in the food industry were reviewed. Conclusion: Olive oil production waste/by-products have the potential to both prevent environmental pollution and contribute to the country’s economy when their content is considered as a resource and when they are used correctly.
dc.language.iso tr tr_TR
dc.publisher Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi = Central Research Institute of Food and Feed Control’s Food and Feed Science & Technology Journal / Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü tr_TR
dc.relation.ispartofseries 2022;Issue: 28
dc.subject atık tr_TR
dc.subject atık değerlendirme tr_TR
dc.subject zeytin karasuyu tr_TR
dc.subject pirina tr_TR
dc.subject zeytin yaprağı tr_TR
dc.subject waste tr_TR
dc.subject evaluation tr_TR
dc.subject olive mill wastewater tr_TR
dc.subject olive pomace tr_TR
dc.subject olive leaf tr_TR
dc.title Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları tr_TR
dc.title.alternative Evaluation studies of olive leaves, olive pomace and olive mill wastewater in food and feed sectors tr_TR
dc.type Article tr_TR


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account